bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Cursus Frans in Godinne

Wiams (6-18 jaar)

Godinne - Wiams (11-18 jaar)Leer Frans in Godinne, waar jongeren tussen 6 en 18 jaar oud een cursus Frans kunnen volgen. Alles gaat hier in het Frans, behalve slapen. De cursus is ook geschikt voor beginners maar een basiskennis van het Frans heeft wel de voorkeur. De studenten dienen gemotiveerd en serieus te zijn en zullen zich aan bepaalde regels moeten houden.

Dagelijks zijn er ca. 3 (6-12 jaar)/ 5 taallessen (11-18 jaar) die worden aangevuld met gezamenlijke activiteiten zodat studenten zowel in als buiten de lessen om Frans zullen spreken. Het schoolterrein bestaat uit het schoolgebouw, uitgebreide sportvelden, tennisbanen, een klimmuur en een zwembad. Op de eerste dag krijgen studenten een introductie en een begeleide rondleiding door de stad. Studenten kunnen deelnemen aan grottentochten, boogschieten of muurklimmen. Tijdens de lessen wordt er ook gebruik gemaakt van spellen en thema’s om ze interessant en leuk te maken voor de jongeren (bijvoorbeeld voorbereiden op een theaterstuk). Daarnaast kunnen studenten deelnemen aan activiteiten als grottentochten, boogschieten of muurklimmen.

De school biedt twee verschillende programma’s aan, een 7- of 10-dagen programma. In de paasvakantie bestaat het programma uit 7 dagen en in de zomervakantie uit 7 of 10 dagen. De studenten verblijven in eenpersoonskamers op de campus op basis van volpension.

  • De cursusprijs van 1 week verwijst naar het programma dat start op zaterdag 01/07/2017 en bestaat uit 9 dagen en 8 nachten.
  • De cursusprijs van 2 weken verwijst naar het programma dat start op donderdag 17/08/2017 en bestaat uit 10 dagen en 9 nachten. Dag van vertrek is zaterdag 26/08/2017.

Godinne

Het Belgische Godinne is een kleinere stad gelegen aan de rechteroever van de Maas. Het is een deelgemeente van Yvoir en ligt in de provincie Namen. Er loopt een spoorlijn door Godinne dat de plaats in tweeën deelt. Tussen het treinstation en de Maas zijn er nog enkele historische natuurstenen bijgebouwen te vinden. De plaats is gebouwd op een lichte helling en er bevinden zich een mooi kasteel, kerk, knusse restaurants en cafés. Aan de andere kant van de Maas ligt een steile heuvel genaamd “Les Sept Meuse”, vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de Maas en Godinne.

Godinne heeft 1.550 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 246 kilometer.

Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Ik heb het heel erg naar m'n zin gehad in Godinne. Je was met 100 jongeren helemaal afgesloten van de wereld op een prachtig schoolterrein. De school is best streng, maar het was ook heel gezellig en leerzaam. Gezellige docente, streng in het spreken van Frans, maar zo leerde je het wel goed. Met z'n allen op stap was supergezellig.
W. de R.

Bedankt voor het kamp, ik was erg slecht in Frans en heb er veel van geleerd
Vivian Gankema

De taalstage bij WIAMS is me zeer goed bevallen. Voor de meeste Nederlanders zal het strakke systeem even schrikken zijn, maar na een paar dagen ben je daar aan gewend. Ik heb uiteindelijk heel veel geleerd en nog meer gelachen. De stage heeft me een paar leuke nieuwe vriendinnen opgeleverd. De docenten zijn stuk voor stuk erg gemotiveerd en zijn altijd samen met je bezig. De afwisseling van les, sport, spelletjes en theater zorgt ervoor dat je in heel verschillende situaties met Frans bezig bent, heel breed.
Mirjam de Jonge

De lessen waren heel goed. Ik heb veel bijgeleerd. Ook het onderdak en de maaltijden waren goed. De activiteiten waren heel leuk en leerrijk. Ik ben vorig jaar ook geweest met mijn vriendin en alles is zeer naar wens verlopen
L.T.

Na mijn cursus in Godinne kan ik nu veel beter zelf zinnen vormen en normale gesprekken voeren. De lessen waren goed en de leraar heel aardig en grappig maar toch serieus. De activiteiten waren wel leuk.
J.P.

De lessen waren best streng, maar ik heb veel van de lessen geleerd. Er werd erg op toegezien dat er altijd Frans werd gesproken. Het eten was echt heel goed! De kamer in het onderdak was wel klein. We hebben veel aan sport gedaan
Regine Reinders