bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Jongerencursus Frans in Cap d'Ail

Centre Mediterranéen (13-17 jaar)

Cap d'Ail - Centre Mediterranéen (13-17 jaar)Leeftijd: 13-17 jaar. Volg een jongerencursus Frans op onze partnerschool in Cap d’Ail, ook wel ‘Le petit paradis’ genoemd. De school heeft een heerlijke subtropische tuin met uitzicht op de Middellandse Zee en het bevindt zich op slechts twee kilometer van Monaco. Op deze prachtige plek wordt in de zomer een cursus Frans georganiseerd voor jongeren tussen 13 en 17 jaar oud met een minimale duur van twee weken.

In juli zijn er ook Franse jongeren op de school om een cursus Engels te volgen. In de middag zullen de activiteiten zoveel mogelijk gemeenschappelijk zijn zodat onze jongeren na de lessen met moedertaalsprekers van dezelfde leeftijd kunnen omgaan!

Bij de cursusprijs zit het volgende inbegrepen: 15 lessen Frans per week in groepen van maximaal 15 studenten, verblijf in studentenresidenties op de campus op basis van volpension, activiteitenprogramma en transfer van en naar het vliegveld van Nice of het treinstation in Monaco. De transfer service is alleen mogelijk tussen 08:00 en 23:00 uur.

De lessen worden altijd in de ochtend gegeven van 08:45 tot en met 12:15 uur.
Dagelijks organiseert de school middag- en avondactiviteiten. Doordeweeks worden in de middagen culturele en sportieve activiteiten georganiseerd zoals: snorkelen, kajakken, barbecue, volleybal of uitstapjes naar Monaco en Nice. Iedere avond organiseert de school ook activiteiten zoals kooklessen, sporttoernooien, rondleiding door Monaco ‘by night’ en optredens in het amfitheater. Verder wordt er op zaterdag ook een dagexcursie georganiseerd naar bijvoorbeeld Cannes, Saint-Tropez of Grasse.

Er wordt tijdens de activiteiten continu toezicht gehouden door de medewerkers van de school. Ze mogen de campus niet verlaten zonder begeleiders.

Studenten verblijven in een studentenresidentie op het schoolterrein in een gedeelde kamer voor 3 tot 6 personen. Iedere kamer heeft een eigen badkamer. Alle maaltijden zijn bij de cursusprijs inbegrepen en worden geserveerd in de kantine van de school.  


Cap d'Ail

Cap d'Ail is een geweldige plaats voor jongeren om een taalcursus Frans te volgen. Het is een kleinere stad aan de Franse Rivièra tussen Nice en en het vorstendom Monaco. De kleine stranden liggen vaak verscholen tussen de rotsen, deze zijn vanaf het schoolterrein met trappen te bereiken.

Cap d’Ail heeft 4.859 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.337 kilometer.


Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Hartelijk dank voor de goede bemiddeling. Het was de beste zomer die ik ooit gehad heb. Te gekke vrienden gemaakt van over heel de wereld. Dankzij TRICOLORE + Cap d'Ail ga ik een vriendin opzoeken in Zwitserland en misschien volgend jaar naar Mexico. School, onderdak, eten, mensen die er werken, omgeving, alles... echt alles was te gek. Ik zou iedereen aanraden dit te doen. Ben weggegaan met alleen 'oui-non' en ben teruggekomen met een tweede taal erbij. Heb waanzinnige maanden gehad. BEDANKT
Eileen Clarke

Prima lessen, goede docente, leuke lesonderwerpen m.b.t. actualiteiten, de omgeving en iedereens bezigheden. De activiteiten zijn leuk, je leert daardoor je medestudenten kennen. Ik durf nu makkelijker te praten.
Stefan Grob

Bedankt voor het regelen van ons verblijf in Cap d'Ail. We hebben een onvergetelijke vakantie gehad!! We zijn zeer tevreden over de school en alles was tot in de puntjes geregeld! Lessen waren heel erg goed, er werd veel aandacht besteed aan spreek- en luistervaardigheid. Misschien tot volgend jaar!
E. en R. M.

Heb in drie weken enorme vooruitgang geboekt. De eerste dag kon ik geen zin maken, maar de laatste week ging dat prima! Heb een geweldige vakantie gehad en veel leuke mensen ontmoet.
Doekele Haagsma

Niet alleen de lessen waren zeer goed, maar ik heb ook veel geleerd over hoe de Fransen denken, leven, wonen en reageren. Zeer goede en begrijpende lerares. Leuke 'buitenschoolse' activiteiten, de organisatie van het geheel was zeer goed.
Richard Piek