bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Cursus Frans in Moustiers-Sainte-Marie

Crea-Langues

Moustiers-Sainte-Marie - Crea Langues

Volg een cursus Frans in Moustiers-Sainte-Marie. Hier kunt u van de Provence genieten en zich in een inspirerend en internationaal gezelschap helemaal onderdompelen in de Franse taal en cultuur. Het dorp staat bekend om zijn keramiek en dit is dan ook door het dorp voelbaar met zijn leuke winkels. Daarnaast vindt u heerlijke restaurants, café’s en gezellige terrasjes in de smalle straatjes van Moustiers-Sainte-Marie. De school is gevestigd in een stijlvol gerenoveerd klooster buiten het dorp, met een prachtige ligging in het Parc Naturel du Verdon. De gemiddelde leeftijd op deze school is 30+. De cursussen zijn niet geschikt voor beginners.

De school biedt twee verschillende cursussen aan, de à la carte of intensieve cursus. Beide cursussen kunt u voor één tot drie weken volgen. Bij het à la carte programma heeft u les in de ochtend en gaat u ’s middags met medestudenten en een docent op pad om culturele, gastronomische en sportieve aspecten van de Provence te ontdekken. Bij de intensieve cursus heeft ’s morgens les én ’s middags 2 uur en 15 minuten extra les. Bij beide programma’s kunt u er nog privélessen aan toevoegen. Alle lessen worden gegeven in kleine groepen van drie tot zes studenten en de focus ligt op communicatieve vaardigheden. De docenten verblijven ook in het klooster en zorgen ervoor dat u tijdens de heerlijke Provençaalse maaltijden uw Franse vaardigheden kunt blijven oefenen. Verder kunt op deze school ook speciale cursussen volgen voor tolken en expats.

De school organiseert in de weekenden ook excursies die u erbij kunt boeken, zoals wandelen in het nationaal park onder begeleiding van een gids en andere culturele uitstapjes. Daarnaast kunt op specifieke data ook meedoen met weekendexcursies genaamd plusmodules. Neem contact met ons op voor meer informatie over deze weekendexcursies.

Studenten op deze school kunnen verblijven in het prachtige klooster. U verblijft in een ruime een- of tweepersoonskamer met een eigen badkamer, op basis van volpension. Als u een 2- of 3-weekse cursus boekt zult u er in het weekend verblijven op basis van halfpension. Er wordt in het weekend dan ook een picknick lunch aangeboden tegen een redelijke prijs. U heeft gratis WiFi-toegang en de school heeft een zwembad, fietsen en sportfaciliteiten waar u gebruik van kunt maken.

Op de zondag van aankomst en de zaterdag van vertrek kunt u gebruik maken van een transferdienst van de school.


Moustiers-Sainte-Marie

Dit dorp, een van de mooiste van Frankrijk, noemt men ook wel de hoofdstad van de keramiek. U vindt hier een keramiekmuseum en vele winkels die het wereldberoemde aardewerk verkopen. Naast uw keramiekverzameling uitbreiden en Frans leren in Moustiers-Sainte-Marie, kunt u ook plezier beleven aan de plaatselijke natuur. Een bijzondere bezienswaardigheid is de gouden ster die is opgehangen aan een ketting tussen twee rotsen. Volgens de legende van Frédéric Mistral had een ridder die gevangen was genomen tijdens een kruistocht gezworen dat hij een ster boven Moustiers-Sainte-Maire zou hangen als hij naar het dorp terug zou keren. Hij keerde inderdaad terug, en hield zijn woord.

Moustiers-Sainte-Marie heeft 711 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.273 kilometer.

Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Mijn eerdere verblijf beviel mij zó goed, dat ik enkele weken geleden opnieuw twee weken heb doorgebracht in het Monastère de Ségriès. Net als de eerste keer had ik gekozen voor het programma à la carte, hetgeen inhield 's morgens les en 's middags een excursie of een culturele activiteit. k wil u graag laten weten, dat ik het zo mogelijk nog beter naar mijn zin had dan de eerste keer. De accommodatie, de maaltijden, het niveau van lesgeven, kortom alles is 'waar voor je geld'.
C.v.R. (Dordrecht)

Het was nog beter dan ik had durven dromen! (serieus!) Het onderdak in het voormalige klooster was zeer verzorgd en gastvrij. Lesmethode was erg goed én serieus én speels. Ik spreek nu Frans
I.M.

Lessen waren uitstekend, de docenten gaven les met veel liefde voor de franse taal en cultuur, heel enthousiast en vriendelijk. Ik heb nog nooit in mijn leven zo lekker gegeten, en dat vegetarisch! Geweldige activiteiten: cultuur/natuur/sportief! Perfecte lesmethodes.
M.H.

Uitstekende lessen, zowel didactisch, qua opbouw, sfeer en inhoud. Nuttige en gezellige activiteiten. Prima omgeving, heerlijk rustig en mooi.
D. Beck

Gastvrij en persoonlijk ontvangst. Lessen waren erg goed en lesmethodes zeer afwisselend. Leraren zeer geschikt en omgeving zeer zeker de moeite waard. Onderdak was perfect en maaltijden uitstekend. Een weekje was toch wel kort.
A.J.G. van der Linden

Na 2 weken durf ik Frans te spreken en het ook vol te houden. Combinatie van lessen in de ochtend en ateliers in de middag heeft me zeer geholpen om de spreekdrempel te nemen. Het was een "bain linguistique, culturelle et gastronomique". Bezoek aan het festival van Avignon was een goede test en een feest om het geleerde in praktijk te brengen.
Alex Riemersma

C'est vraiment un rêve, comme au paradis! Les cours sont vraiment très bien organisés et les professeurs sont gentils avec beaucoup de patience. Ils s'efforcent d'approfondir nos connaissances de la langue française. La cuisine d'ailleurs est excellente aussi!
Marie-José de Sterke