bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Cursus Frans in Nice

France Langue – Nice

Nice - France Langue Volg een cursus Frans op deze persoonlijke taalschool in het hart van het levendige en gezellige Nice! De school is onderdeel van de keten France Langue die ook taalscholen heeft in Parijs, Bordeaux en Biarritz.

France Langue Nice ligt in Liberation – Borriglione, een chique en tegelijkertijd multiculturele wijk. Je vindt hier de rust van een residentiële wijk. In de buurt zijn veel winkels, restaurants, koffietentjes en bars. Het middelpunt van de wijk is de grote openlucht markt met zijn gezellige en typische sfeer. Hier vindt je meer dan 120 kraampjes met lokale producten, fruit en groente.

De school heeft twee verdiepingen en beschikt over 7 compleet vernieuwde klaslokalen, een studentenlounge, computerruimte en Wi-Fi. In de pauze en na de lessen kan je gebruik maken van de tuin zodat je kan genieten van de Mediterraanse zon.

De school heeft een groot aanbod aan cursussen. U kunt een standaardcursus van 20 groepslessen algemeen Frans volgen en deze eventueel uitbreiden met modules/workshops naar 26 of 30 lessen per week. De duur van de programma’s varieert van 1 week tot een heel semester. Je zou hierbij ook een semester op onze partnerschool in Nice kunnen volgen én een semester in Parijs! Verder biedt de school ook speciale cursussen aan zoals Frans en Koken, examenvoorbereidingscursussen en een lerarencursus.

Tijdens de cursus kunt u verblijven bij een gastgezin op basis van logies en ontbijt of halfpension, in een residentie of in een aparthotel.

Naast taalcursussen biedt de school een gevarieerd activiteitenprogramma aan met meerdere middag- en avondactiviteiten per week. De activiteiten worden aangepast aan het weer en tijd van het jaar. Voorbeelden zijn rondleidingen, het bezoeken van een opera, dagexcursies in het weekend, kookworkshops en sportactiviteiten.


Nice

Als u een cursus Frans in Nice volgt kunt u genieten van de levendige sfeer van de hoofdstad van de Franse Rivièra. Geniet van het heerlijke eten in goede restaurants, zoals bouillabaisse, stokvis of natuurlijk de smakelijk salade niçoise uit Nice. Naast het levendige uitgaansleven is er ook op cultureel gebied genoeg te doen; u vindt hier na Parijs de meeste musea per vierkante meter.

Nice heeft 517.000 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.347 kilometer.

Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Wil jullie even laten weten dat ik een super leuke tijd heb gehad in Nice! Alles was goed geregeld, het gastgezin was gezellig en m'n Frans is echt vooruit gegaan!
Jantine Walst

Had onderdak in een zeer goed gastgezin. Lessen waren ook zeer goed en de activiteiten waren goed voor het leggen van de sociale contacten en bezichtigen van attracties. Zeer tevreden over de leraren.
Georgios Chrysopoulos

Lessen zijn zeer goed bevallen en het onderdak bij een particulier was super. De duur van 1 week was te kort, je bent er dan net in.
Frans & Sita Strikwerda

Uitstekende lessen en prima lesmateriaal. Leraren legden het goed en duidelijk uit. Uitstekende sfeer. De stad Nice is zeer de moeite waard
Arnout Heuvelmans

Lerarencursus

De cursus voor leraren vindt plaats in de zomer en is gericht op het opdoen van nieuwe ideeën voor het lesgeven. Er wordt gekeken naar de Franse cultuur en maatschappij en het gebruik van hedendaagse Franse taal en uitdrukkingen. Verder worden nieuwe lesmethodes en strategieën behandeld.

Een optioneel cultureel programma van excursies en lezingen stelt u in staat het Franse leven en de plaatselijke cultuur van dichtbij te bekijken.

Voor leraren die een beurs willen aanvragen van het Europees Platform: let op de deadlines die ieder jaar vroeger worden!

Boek uw cursus bij Tricolore onder voorbehoud van het verkrijgen van deze beurs (vermeld dit bij de aanmelding).