bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Cursus Frans in Parijs

France Langue – Notre-Dame

Volg een cursus Frans op onze partnerschool France Langue – Notre-Dame in Parijs! De taalschool bevindt zich op slechts 200 meter van de Notre Dame kathedraal en op steenworpafstand van I’lle de la Cité, het pantheon en het universiteitsdistrict. Het is een levendige school met een jonge en dynamische sfeer. Ideaal voor studenten die zich de Franse taal en cultuur meer eigen willen maken om vervolgens misschien te gaan studeren aan een Franse universiteit.

De taalschool bevindt zich in een traditioneel herenhuis met uitzicht op de kathedraal. Naast de school vind je een park. De school telt 7 ruime klaslokalen, een studentenlounge, een computerruimte en gratis Wi-Fi.

Het standaardprogramma bestaat uit 20 lessen algemeen Frans per week. Dit is eventueel uit te breiden met extra modules. Hierbij kun je kiezen uit lezen en schrijven, luisteren en spreken, examenvoorbereiding, taal en cultuur, internationaal en nationaal nieuws, literatuur, mode en theater.

De school biedt ook trimestercursussen aan op vaste startdata. Hierbij volg je Franse lessen gedurende een langere periode met een vaste groep.

Tijdens de cursus kun je bij een gastgezin verblijven, in een aparthotel, studentenresidentie of hotel.

Naast de taallessen organiseert de taalschool ook diverse (culturele) activiteiten, om de stad/omgeving en de medecursisten beter te leren kennen en het Frans in de praktijk te brengen. Het activiteitenprogramma wordt op de eerste cursusdag bekend gemaakt. Voorbeelden van activiteiten zijn: een rondleiding door de stad, filmavonden, kookworkshops en sportactiviteiten.


Parijs

Heeft u alles al gezien in Parijs? Onmogelijk. Met bijvoorbeeld alleen al zijn 134 musea, 170 theaters en de vele festivals blijft de stad u verrassen. Daarnaast is Parijs nog steeds de stad van de liefde en mode. Als u Frans leert in Parijs, leert u deze hoofdstad eens op een andere manier kennen dan met een 'weekendje weg'.

Parijs heeft 10.500.000 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 470 kilometer.

Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Samen met een vriendin ben ik één week naar France Langue in Parijs geweest. Het was in één woord geweldig. De ontvangst in het gastgezin (vlakbij de Arc de Triomphe) was heel vriendelijk. Maandagochtend werden we snel getest en ingedeeld in de juiste niveaugroep. De lessesn waren goed opgezet. Heel leuk om met zoveel nationaliteiten samen te komen om (beter) Frans te leren. Ik kan het iedereen aanraden maar 1 week is wel kort!
Annemieke van der Zon

De lessen waren interessant en erg leerzaam. Niet alleen grammaticale lessen maar ook info over de Franse cultuur. Heb erg veel vooruitgang geboekt met de taal en de leraren waren uitstekend. Parijs kende ik al goed, maar doordat ik zelf met vrienden de stad ben gaan verkennen ken ik Parijs nu nog veel beter.
Richard Wassing

Ik geniet volop in Nice. Het onderkomen is van een typische Franse ongezelligheid maar de locatie maakt veel goed, vlakbij de school en de leuke pleinen op loopafstand. De lessen zijn prima verzorgd, het niveau is hoog en ik heb nog geen moment spijt van mijn besluit om hier in Nice mijn Frans bij de spijkeren
Ineke de Groot

Deze cursus was een praktische, nuttige aanvulling op mijn kennis van het Frans. Uitstekende lesmethode. Vooral de grammatica-lessen in de ochtend waren erg waardevol. Het verblijf in het gastgezin was erg prettig en veel mogelijkheden om Frans te spreken/oefenen.
J.v.d.H.

De lessen zijn we goed bevallen en de optie voor een gastgezin was fantastisch, het gaf me veel extra spreek mogelijkheden. Ik voelde me elke week zekerder in het gebruik van het Frans.
Edgar Hütte

Het waren maar 2 weken, maar ik heb wel veel geleerd. Lessen waren zeer goed. Heb aan een aantal excursies meegedaan. Werden op school vriendelijk ontvangen
Denise Pot

Lessen waren prima. Goede verhouding tussen grammaticale en culturele lessen. Residence was prima
Sigrid Ruigrok

Goede lessen en het gastgezin overtrof mijn verwachtingen. Goede sfeer, vooral bij de meer vrijere discussie-groep
R. van Bruggen