bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Cursus Frans in Rambouillet

Institut International de Rambouillet

Rambouillet - Planète Langues Volg een cursus Frans op onze partnerschool in Rambouillet. De school is gevestigd in een prachtig kasteel met bijgebouwen op een perceel met een oppervlakte van meer dan 2 hectare, op slechts een half uur reizen van Parijs. De school bestaat uit 15 klaslokalen, een computerruimte, gratis WiFi-toegang op hele campus, kantine, gemeenschappelijke ruimte, bibliotheek, videotheek, talenpracticum, fitnessruimte, wasruimte en gemeenschappelijk keuken.

De school biedt de standaard Intensieve cursus met 20 lessen per week aan. De groepslessen worden gegeven in groepen van 4 tot 12 studenten. U kunt deze cursus aanvullen tot 30 uur per per week met een middagprogramma dat uit privélessen en/of workshops bestaat. Tijdens deze privélessen en workshops kunt u zich focussen op bijvoorbeeld het DELF of TCF-examen. Daarnaast kunnen studenten gebruik maken van het talenpracticum of mediatheek om na de lessen door te studeren. Bij minimaal 4 aanmeldingen kunnen studenten ook een 50+ cursus of een cursus Frans en Paardrijden volgen.

Verblijf is in studio met eigen keuken en badkamer of gastgezin in een eenpersoonskamer op basis van halfpension.

De school organiseert wekelijks verschillende activiteiten zoals een wijnproeverij, kaasproeverij, kook workshop, avond bowlen, paardrijden, filmavond en uitstapjes naar Le Château de Rambouillet, L’Odyssée Verte en La Bergerie Nationale. U kunt zich ter plekke voor deze activiteiten aanmelden.


Rambouillet

Op nog geen 45 kilometer van het centrum van Parijs vindt u het stadje Rambouillet. Le Château de Rambouillet is beroemd vanwege de vele internationale bijeenkomsten die er hebben plaatsgevonden. Dit gebouw is tegenwoordig de zomerresidentie van de Franse president. In omgeving vindt u ook een prachtig uitgestrekt bos waar u heerlijke wandelingen kunt maken.

Rambouillet heeft 26.595 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 520 kilometer.

Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Ik ben nu 3 maal in Rambouillet geweest. Dat spreekt dus voor zichzelf! Goede sfeer! Veelzijdige studenten met een leeftijd van jong tot ouder en afkomstig uit veel verschillende continenten!
Marian Tibosch

Ben je op zoek naar een serieuse cursus op een mooie locatie, dan is dit perfect. Verblijf en eten op het terrein zelf. Creatieve lesmethode, waarbij je wordt uigenodigd veel te oefenen met spreken. Enthousiaste en zeer kundige docenten. Als je veel wilt leren zit je hier goed
Esmeralda van Vliet

De studie is mij goed bevallen. Ik heb veel geleerd zowel op het gebied van de Franse taal als de cultuurgeschiedenis. Leraren waren zeer enthousiast en bedreven, lessen werden goed voorbereid. De methode is modern en efficiënt. Had wel graag wat meer contact met franstaligen willen hebben.
Bert Wallert

Lessen waren goed en gezellig. Zeer geschikte jonge, open leraren die dicht bij de studenten staan. Moest vooral eerst loskomen en het Frans dat diep in mijn hoofd zat leren gebruiken. Dat is gelukt in 1 week.
Liesbet Coppens

Heb een geweldige tijd gehad in Rambouillet. Alles was perfect, de locatie, de groep, het onderwijs, de docenten. Dankzij jullie goede voorbereiding was het een onvergetelijke week
Else Weggen