bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Cursus Frans in Tours

Centre Linguistique pour Étrangers

Tours - Centre Linguistique pour Étrangers

Volg een cursus Frans op onze kleine en professionele school in Tours. Het is een school met stijl en is gevestigd in een prachtig pand in het historisch centrum van de stad. De gemiddelde leeftijd van de studenten loopt met de jaren op, een echte aanrader voor 30- tot 60-plussers! Tours is een gezellige en culturele stad gelegen in het kasteelrijke Loire-gebied en een perfecte uitvalbasis om de rest van deze streek te ontdekken. De school beschikt over 9 klaslokalen, dakterras, computerruimte, bibliotheek en gratis WiFi-toegang.

Onze school biedt een standaard Intensieve cursus aan van 26 lessen per week in groepen van maximaal 7 studenten, een les duurt 45 minuten. Voor deze cursus geldt een minimale duur van 2 weken. Het is ook mogelijk om deze cursus te combineren met 3 privélessen per week of om alleen privélessen te volgen, hiervoor geldt een minimale duur van 1 week. Verder biedt de school ook een semester cursus aan van 12 weken met specifieke startdata. U kunt zich tijdens deze cursus bijvoorbeeld voorbereiden op het DELF- of DALF-examen.

Studenten kunnen verblijven bij gastgezin, studio of hotel. Als u bij een gastgezin verblijft kunt u uzelf helemaal onderdompelen in de Franse taal en cultuur. U krijgt de kans om in een informele omgeving uw Franse taalvaardigheden met moedertaalsprekers te oefenen. U verblijft in een eenpersoonskamer of gedeelde tweepersoonskamer met een eigen badkamer op basis van half- of volpension. Wilt u wat meer vrijheid dan kunt ook in een studio of hotel verblijven.

Op uw eerste cursusdag zult u samen met de andere nieuwe studenten een korte rondleiding krijgen door de Oude Stad zodat u bekend bent met de bezienswaardigheden en winkelstraten. De school organiseert ook wekelijks verschillende activiteiten zoals: een wijn en kaas proeverij, bezoek aan museum, kanoën of weekendexcursies. Deze activiteiten zijn op vrijwillige basis en u kunt zich er op de school voor aanmelden.


Tours

Wist u dat in deze stad het mooiste Frans wordt gesproken? Ideaal natuurlijk als u uw Franse uitspraak wilt verbeteren. Daarnaast staat de stad bekend om haar wijnen en noemt men Tours ook wel de 'Tuin van Frankrijk', aangezien in de stad veel prachtige parken te vinden zijn. Vergeet niet tijdens uw taalcursus Frans in Tours een bezoek te brengen aan het historische stadscentrum, een wijntje te drinken op het Place Plumereau en de door Napoleon geplante boom te bewonderen.

Toursheeft 282.000 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 705 kilometer.

Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Het instituut Clé is een aanrader wegens de kleine groepen, wegens de combinatie van strakke lessen en veel mondelinge oefening, wegens voortdurende uitdaging om méér te presteren dan je van jezelf zou verwachten (mondeling en schirftelijk), wegens de adequate feedback op mondelinge presentaties en schriftelijke essays en brieven. Maar eigenlijk vooral omdat alle studenten welkom zijn met hun eigen niveau van taalbeheersing, bereid en uitgedaagd om de taal beter en soepeler te leren beheersen én te gebruiken. De sfeer is familiair, maar niet té!
A.M.J. Riemersma

Het is hard werken, maar alleszins de moeite waard. Als er iets is dat je niet bevalt, mond open doen, er is een begripvol en luisterend oor van de directie en docenten! Het onderdak kon niet beter, ik had een prima gastvrouw en uitstekend contact! Tours is een heerlijke stad en de omgeving is geweldig interessant.
G.H. Erné

De laatste week van juli(heet!!!!) en de eerste week van augustus heb ik een taalcusus Frans gevolgd in Tours. Ik heb geweldig genoten. Mijn gastvrouw was fantastisch, had veel aandacht voor mij, kon heel lekker koken, en de school was gezellig, goed geoutilleerd, deed veel aan buitenlesactiviteiten, en had een prima niveau en met andere scholen( ik heb al heel wat ervaring op dit gebied(Barcelona, Madrid, Antigua,Cuzco,Quito,Yogyakarta) behoorden zij tot de beste drie. Hoewel ik de oudste cursist was, heb ik geen moment het gevoel gehad er niet bij te horen. Na twee weken les durfde ik weer elk gesprek aan, en daar ging ik voor. Voor herhaling vatbaar. Misschien volgend jaar Parijs? PS. Eurolines busverbinding is mij prima bevallen. Rechtstreeks Utrecht-Tours.
J. Jansen van Rosendaal

Lessen zijn goed bevallen. Er werd konsekwent Frans gesproken en steeds kwamen alle cursisten aan het woord. Veel luistervaardigheid dus én interactie. In het computerlokaal kun je uit een groot scale van oefeningen op eigen niveau aan de slag. Een sterk punt is de kwaliteit van de docenten én het maatwerk, zowel in de groepslessen als in de 'cours particuliers'. De georganiseerde activiteiten waren goed voor de oefening van taalgebruik. Ik herinner me de ervaringen op Clé als zéér waardevol, zeker een goede plek om nog eens naar terug te gaan
A.M.J. Riemersma

Heb het heel erg naar mijn zin gehad en sta versteld van de vooruitgang die ik heb geboekt. CLE is een geweldige school met een gezellige sfeer en zeer goede professoren. Alles is prima geregeld daar
Deborah van der Stoep

Heb ontzettend veel geleerd in 2 weken. Lessen waren heel goed en de leraren heel goed opgeleid in in staat om een boeiende les op te bouwen. Mooie omgeving, heel interessante streek met veel kastelen
Irina Petrova