bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Taal cursus Italiaans in Arezzo bij Cultura Italiana Arezzo

Cultura Italiana – Arezzo

Arezzo - Cultura ItalianaMooie, historische stad in zuidoost-Toscane, ondermeer bekend doordat hier de film ‘La vita è bella’ werd opgenomen. Een stad met prachtige kerken, een beschaduwd park met uitzicht over de heuvels, een Romeins amfitheater, veel gezellige restaurantjes en cafés en toch weinig toeristen. Ook voor het ontdekken van Umbrië een prima startpunt.

Een kleine en persoonlijke school in het centrum van de stad, met veel aandacht voor iedere cursist. Standaardprogramma’s van 20 lessen per week, maar ook lessen in minigroep, privé-lessen en duo-lessen. Wekelijks worden er lezingen gehouden over filmgeschiedenis, literatuur en kunst en zijn er allerlei activiteiten waaronder Toscaans koken. Verblijf in gedeelde appartementen, in een kamer bij Italianen in huis, met of zonder gebruik van de keuken, in een hotel of in een eigen appartement.


Arezzo

Op 80 kilometer van Florence ligt Arezzo, de "città d'oro" genoemd vanwege de sieradenindustrie. Al sinds jaar en dag koopt men hier trouwringen en heilige medailles. Belangrijke bezienswaardigheden in de stad zijn de wereldberoemde fresco's van Piero della Francesca en het museum in het Palazzo della Dogana. De antiekmarkt op het mooie Piazza Grande is te bezoeken elke eerste zaterdag en zondag van de maand, een markt voor liefhebbers uit binnen- en buitenland.

Deze plaats heeft 90.800 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.422 km.

Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Ik sprak helemaal geen Italiaans en na 6 weken cursus kan ik me nu goed redden. Lessen waren prima. De georganiseerde activiteiten waren voldoende. Leuk om ook andere studenten te ontmoeten. Arezzo is een prachtige oude stad maar erg provinciaal, prima om Italiaans te leren.
A. Bruijn

Bij aankomst op school werd ik vriendelijk ontvangen. De lessen waren heel goed en ook de lesmethode. Ik heb meegedaan aan de door de school georganiseerde activiteiten en die waren interessant en leuk. Ook mijn verblijf in een flat met meerdere studenten is goed bevallen.
F.A.D

Ik heb dankzij de Italiaanse cursus merkbaar vooruitgang geboekt met de taal. De school gebruikte een uitstekende lesmethode, de lessen waren uitstekend en de leraren zeer goed. De omgeving en de stad zijn prachtig.
N. van Wijk

De lessen zijn mij heel goed bevallen. In de groep heerste een goede sfeer en de leraren waren zeer geschikt voor hun vak. Onderdak had ik zelf geregeld.
Ariadne Sinke