bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Italiaans leren in Florence

Koinè – Florence

Florence - KoinèDe hoofdvestiging van Koinè is verhuisd naar een prachtig pand niet ver van de voormalige vestiging, dus centraal gelegen en dichtbij de beroemde Ponte Vecchio. Op vaste data kooklessen en wijnproeven in “Pane, vino e lingua” (bij boeking voor slechts 1 week is de zaterdagexcursie toch inbegrepen!). Verblijf in kamers met of zonder kookgelegenheid, in gedeelde appartementen en bij Italianen in huis, of in een gastgezin. Hotels tegen gereduceerd tarief. Een kookprogramma koken “with mamma” combineert de Italiaanse groepslessen met 4 kooksessies per week in uw eigen gastgezin. Verder nog een programma met schilderen in het atelier van een kunstenaar, informatie op aanvraag.


Florence

Een cursus Italiaans in Florence (Firenze) is tegelijkertijd een onderdompeling in de Renaissance van Italië. Een overdaad aan kunst in musea en op straat: een waar paradijs voor de kunstliefhebber. Het is de stad van Leonardo da Vinci, van het museum Uffizi, van de beroemde Duomo en de zonsondergang vanaf de Ponte Vecchio. Het toerisme speelt zich af op een aantal vierkante kilometers, alles is te belopen. Dat geeft soms wel wat gedrang en lange wachtrijen!

Deze plaats heeft 402.211 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.337 km.


Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

De lessen zijn prima bevallen en waren erg goed. Leraren waren zeer geschikt. Heb zeker vooruitgang geboekt met de taal, maar helaas is het snel weer weggezakt. De georganiseerde activiteiten vond ik zinvol, omdat je dan kennis maakt met de andere studenten op een leuke, ontspannen manier. Ik heb een handige tip voor mensen die naar Florence gaan en op ongeveer een half uur lopen van de school onderdak hebben. Huur een fiets bij fietsenmakertje "Franco" in de straat van de school. Ik heb hier 40 euro voor betaald en na mijn cursus voor 25 euro weer verkocht. Ook handig voor allerlei excursies. Anderen hebben mijn voorbeeld gevolgd. Het voegde echt iets toe aan het verblijf in deze geweldige stad. Ciao!
Gina Janssen

3 weken cursus Italiaans in Florence is mij in alle opzichten prima bevallen! Een enthousiast docententem, een prettige methode, een prima verblijf in een appartement om de hoek met gezellige medebewoners en dat allemaal midden in het centrum van Florence! Alles voor herhaling vatbaar.
Anneke van Steenwijk

Ik had al een redelijke kennis, maar durfde niet te spreken. Na de cursus ging dat een stuk makkelijker. De lessen waren heel erg goed. Heb eindelijk weer wat schooltentamens gehaald! De 'buitenschoolse activiteiten" waren erg leuk en leerzaam, ook om je medescholieren te leren kennen
Sjoukje van der Meer

Lessen waren bijzonder goed. Uitstekende leraren en goede lesmethodes. Vriendelijke ontvangst door de school en hele prettige woning in een studentenhuis. De stad is bijzonder de moeite waard.
C. van Delzen

Zeer goede lessen. Heel veel ging mondeling. Zo sprak je de taal snel op een redelijk niveau. Ontzettend leuke en aardige leraren. Goed gastgezin. Florence was fantastisch en de omgeving prachtig. Zeer de moeite waard!
Melanie Wessels

Lerarencursus

Er zijn twee programma’s voor leraren.

Het eerste programma is van maart tot en met oktober iedere week mogelijk en bestaat uit 20 groepslessen intensief Italiaans aangevuld met 10 privé-lessen per week. Klik voor de inhoud van deze  “teacher refresher course” hier.

De tweede mogelijkheid is alleen op een vaste datum in het najaar. Hier gaat het om een cursus die bestaat uit één week van 30 lessen theorie, lezingen en workshops en een tweede week van 20 lesuren praktijk.

Zie voor een voorbeeldprogramma van deze “teacher training course” de beschrijving onder deze link.

Verblijf in kamers met of zonder kookgelegenheid, in gedeelde appartementen en bij Italianen in huis, of in een gastgezin. Hotels tegen gereduceerd tarief.

Voor leraren die een beurs willen aanvragen van het Europees Platform: let op de deadlines die ieder jaar vroeger worden!

Boek uw cursus bij Tricolore onder voorbehoud van het verkrijgen van deze beurs (vermeld dit bij de aanmelding).