bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Taal cursus Italiaans in Genua

A Door to Italy

Genua - A Door to ItalyDe hoofdstad van Ligurië is een verrassende stad met statige pleinen, prachtige oude gebouwen en een haven met moderniteiten, een zee-aquarium en een piratenschip. A Door to Italy bevindt zich in het centrum van de stad, dichtbij de ‘funiculare’ naar de bovenstad, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt. Het is een kleine, enthousiaste school waar les wordt gegeven in kleine groepen van 3 – 8 cursisten. Standaard 20 lessen per week, of een combinatie van groeps- en privé-lessen.

Voor 2 cursisten met hetzelfde niveau zijn er duo-cursussen met een zelf te kiezen aantal lessen. Opties koken en duiken met respectievelijk 9 en 8 lessen per week. De optie Dolce Vita bekijkt Italië aan de hand van beroemde filmregisseurs. Genova per Noi geeft u een introductie in de cultuur van Genua en de beroemdheden die er hun sporen hebben achtergelaten. Zie voor de startdata van de opties (behalve duiken) de startdata van de gewone groepslessen. Veel activiteiten.

Verblijf in gedeelde appartementen of bij Italianen in huis, met gebruik van keuken (ingrediënten voor ontbijt inbegrepen) en eventueel halfpension. Dit kan in drie prijsklassen: A= low budget: eenvoudig gemeubileerd, net buiten centrum gelegen, 15-30 min van centrum met OV. B= medium standard: beter gemeubileerd, in of net buiten centrum gelegen, 15-30 min van centrum met OV. C = high standard: beter gemeubileerd, in centrum gelegen, privé badkamer. Verder ook individuele studio’s. Accommodatie loopt van zaterdag tot zaterdag of zondag tot zondag.


Genua

In deze stad in noord Italië werd in het jaar 1451 Christoffel Columbus geboren. Er staat een groot standbeeld in de stad ter nagedachtenis aan deze ontdekkingsreiziger en zijn geboortehuis is te bezoeken. Het is van oudsher een havenstad en heeft de grootste haven van Italië. Er wonen ongeveer 700.000 mensen. Andere bezienswaardigheden zijn de "Via Garibaldi" de hoofdstraat met zijn paleizen, de kathedraal "San Lorenzo" en "La Lanterna" de oudste nog werkende vuurtoren ter wereld.

Deze plaats heeft 751.201 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 887 km.

Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Ik heb veel geleerd, er was veel persoonlijke aandacht. Iedereen was beginner en we hielpen elkaar als we dingen niet begrepen, er was een goede sfeer. De lesmethode was voor mij heel geschikt. De docenten spraken alleen in het Italiaans, maar door het op verschillende manieren uit te leggen begreep ik wat ze bedoelden en wende ik tegelijkertijd aan de taalklanken. Het lesmateriaal was ook nuttig. Op de laatste dag heb ik zelfs al een heel gesprek met een winkelier gehouden over het weer. Was heel leuk om te merken dat je het geleerde al in praktijk kan brengen.
Hilde Straathof

Leuke combinaties van lezen, schrijven, luisteren en spreken. De lessen waren dus goed. Het was een gezellige groep. Buiten de lessen gingen we oefenen met spreken. De leraren waren erg enthousiast en duidelijk in hun uitleg.
L.B.