bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Taalcursus Italiaans in Lucca

Koinè – Lucca

Lucca - KoinèMenigeen verloor zijn hart al aan deze Toscaanse stad. In Nederland is Lucca bekend geworden door een Teleac-cursus Italiaans! Binnen de Romeinse stadswal (een wandeling van 4 kilometer) wordt verkeer geweerd en heeft de voetganger het voor het zeggen. Historische plaats met prachtige kerken, gezellige straatjes, statige pleinen en een keur aan restaurantjes en barretjes. Koinè is een kleine, intieme school, waar je je snel thuis voelt.

Het standaardprogramma bestaat uit 20 lesuren per week met culturele activiteiten. Speciale cursus:”Pane, vino e lingua” (kooklessen, wijnproeven). Verblijf in kamers met of zonder kookgelegenheid, bij particulieren of in een gedeeld appartement. Ook gastgezinnen en billijk geprijsde guesthouses en hotels.


Lucca

Op slecht 50 kilometer ten westen van Florence vinden we Lucca, een welvarende stad met ongeveer 90.000 inwoners. Rondom het oude stadscentrum is een brede vestingsmuur gebouwd. De muur is nooit echt gebruikt voor militaire doeleinden, maar is nog steeds in zeer goede staat en is een uitstekende plek om over te wandelen en van het uitzicht over Lucca te genieten. Proef in deze stad de Toscaanse keuken, slenter door smalle steegjes en geniet van deze levendige stad, die omgeven is door een gevarieerd en kleurrijk landschap.

Deze plaats heeft 86.966 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.324 km.

Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Op basis van mijn leeftijd (63), wens en ervaring heeft tricolore mij een uitstekend advies verstrekt. De school in Luca hanteert het systeem van de wijze waarop kinderen spelenderwijs hun taal eigen worden. Veel spreken en ik heb het geluk gehad dat er in mijn groep van 9 personen 7 verschillende nationaliteiten waren vertegenwoordigd. De 2 weken in Luca hebben mij een grote impuls gegeven om te kunnen en te durven praten. Het gastgezin waarin ik verbleef heeft hierin ook een grote bijdrage geleverd. Nogmaals mijn dank
Gerard Derijck

Mijn verblijf in Lucca en de studie bij Koinè waren een ervaring waar ik met veel plezier aan terugdenk. De lessen, de extra activiteiten het meedenken omtrent de beste mogelijkheden, de kooklessen (vooraf op te geven) ... in één woord geweldig! Diversiteit in leeftijd en nationaliteit en dan nog de prachtige stad Lucca. Zeker doen, ook in je eentje. Succes.
Francisca van der Gugten

Na afloop van mijn 2-weekse cursus kon ik mij met de taal redden in winkels en het station, terwijl ik het bij aankomst in het Engels deed. De lessen waren heel goed en ook de kwaliteit van de docent. Er werd in actieve en afwisselende vormen lesgegeven. Lucca is een stad om verliefd te worden op het leven! De prachtige oude straten in het oude centrum binnen de muren, de vele kerken en andere historische gebouwen, de levendige klanken van het Italiaans en de vriendelijke, geduldige elegante Luccezen..... mijn hart ging ervan zingen. Grazie mille voor jullie goede advisering. Tanti saluti
Rosanne Langendijk

De lessen waren bijzonder goed. Enthousiaste docent(en), leuk materiaal en prettige sfeer. Ik durf de taal nu beter te spreken. Vriendelijke ontvangst door de school en de administratie was zeer behulpzaam. Lucca is ontzettend gezellig, klein en overzichtelijk.
M.E. Klaver-Holleman

Wij hebben een ontzettende leuke ervaring opgedaan. Op onze leeftijd (57-60 jr) een taal leren in het buitenland. Veel leuke mensen ontmoet van over de hele wereld. Na 2 weken Cortona zijn we nog 1 week in Lucca geweest. Fietsen gehuurd en naar ontbijt in een bar op de fiets, enig, we voelden ons weer student. Geweldig veel geleerd. Alles leuk!
L. de Jongh en N. de Jongh-de Borst

De cursus was goed, het team daar zeer gedreven en behulpzaam, ook buiten lesverband. Het onderkomen in La Magnolia was precies wat ik zocht, tegenover de school, geen gedoe met fiets of auto en zo. Geen enkel punt van kritiek, zelfs niet op het weer.
Fons Mulder

Lerarencursus

Er zijn twee programma’s voor leraren. Het eerste programma is van maart tot en met oktober iedere week  en bestaat uit 20 groepslessen intensief Italiaans aangevuld met 10 privé-lessen per week.  Klik voor de inhoud van deze  “teacher refresher course” hier.

De tweede mogelijkheid is alleen op een vaste datum in de zomer. Hier gaat het om een cursus die bestaat uit één week van 30 lessen theorie, lezingen en workshops en een tweede week van 20 lesuren praktijk. Zie voor een voorbeeldprogramma van deze “teacher training course” de beschrijving onder deze link.

Verblijf in kamers met of zonder kookgelegenheid, bij particulieren of in een gedeeld appartement. Ook gastgezinnen en billijk geprijsde guesthouses en hotels.

Voor leraren die een beurs willen aanvragen van het Europees Platform: let op de deadlines die ieder jaar vroeger worden!

Boek uw cursus bij Tricolore onder voorbehoud van het verkrijgen van deze beurs (vermeld dit bij de aanmelding).