bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Taalcursus Italiaans in Rome

Dante Alighieri – Rome

Rome - Dante AlighieriIn de buurt van Piazza Bologna, op 10 minuten met de bus van het historische centrum, vinden we deze vestiging van het wereldwijd bekende Dante Alighieri. In de nabijgelegen Nomentana buurt worden de meeste cursisten gehuisvest, een ‘veilige’ buurt met winkels, banken, sportcentra en een zwembad. De lessen hebben een duidelijke ‘Dante’-opbouw: eerst een grammaticaal gedeelte, daarna conversatie.

Standaardprogramma’s van 20 of 25 lessen Italiaans per week, in blokken van 4 weken, maar al te boeken vanaf 1 week. De groepslessen zijn aan te vullen met cultuur- of privélessen.

Tweemaal per week is er een activiteit zoals films op school, een stadstour, feestavond, etc. 

Verblijf is mogelijk in gedeelde appartementen met andere internationale cursisten of bij Italianen (maaltijden zijn bij te boeken).


Rome

Een cursus Italiaans in Rome. Deze stad is natuurlijk een ultieme locatie om van Italië te proeven. Neem na uw les, genietend van een smakelijke espresso, nog even wat net geleerde woordjes door op de meest inspirerende plekken die u maar kunt bedenken: van het Sint-Pietersplein tot de Palatino-heuvel bij Forum Romano. Deze 'Eeuwige Stad' met haar gigantische historie bruist nog steeds. Geniet van haar kunst, nachtleven en warme karakter van de Romeinen.

Deze plaats heeft 2.800.000 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.620 km.


Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Na lang wikken en wegen toch de knoop doorgehakt om in mijn eentje 3 weken in Rome te gaan vertoeven. Voor iedereen die om wat voor reden dan ook nog twijfelt ..., mijn advies: gewoon doen!! Via de school leer je snel genoeg 'vakantievrienden' kennen om vervolgens met hen alle ins en outs van de stad te leren kennen. Ik heb het super gehad en ben inmiddels verliefd op Rome, zal het moment waarop ik merkte dat ik het Italiaans onder de knie had nooit vergeten!
N.L.

Heb een fijne tijd gehad in Rome, was graag langer gebleven. De lessen zijn me zeer goed bevallen en de school was geweldig! Het contact met mijn hospita liep niet helemaal geweldig, maar mijn kookkunsten zijn er in ieder geval op vooruit gegaan. De door de school georganiseerde culterele uitstapjes door Rome waren heel gezellig, leerzaam en leuk. Heb veel geleerd, maar moet het wel gaan bijhouden.
Z.B.