Sorrento Lingue

Italiaans in Sorrento

Sorrento - Sorrento Lingue‘Eerst Napels zien en dan snel naar Sorrento’ zou het spreekwoord moeten luiden. Volgens de Griekse legende hoorde Odysseus hier de Sirenen zingen vanaf de kliffen.
Sorrento is een pittoresk dorpje, één van de eerste toeristenoorden in Italië en bevindt zich op het schiereiland Sorrentina aan de Amalfische rivièra. Met name in de zomermaanden is er veel toerisme. Het heeft een mild en zonnig Mediterraan klimaat en ligt op een tufstenenplateau dat zich enkele tientallen meters boven de zeespiegel verheft. Het plaatsje heeft zowel drukke winkelstraten als rustige, geplaveide straatjes met limoen- en sinaasappelbomen. De heuvels, die zich uitstekend lenen voor wandeltochten, zijn bedekt met olijfbomen en wijngaarden en de culinaire tradities zijn gebaseerd op zeevruchten en lokale producten. Sorrento is een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, schrijvers, musici, architecten, filosofen, dichters en religieuze figuren uit de hele wereld. De inwoners van Sorrento zijn vriendelijk en staan bekend om hun gastvrijheid. 

De taalschool is gevestigd in een indrukwekkend historisch gebouw op de kliffen van de Amalfikust met uitzicht op het vissersdorp Marina Grande en bevindt zich op korte loopafstand van het centrum.
Verder lezen