bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Taalcursus Italiaans in Sorrento

Sorrento Lingue

Sorrento - Sorrento Lingue‘Eerst Napels zien en dan snel naar Sorrento’ zou het spreekwoord moeten luiden. Volgens de Griekse legende hoorde Odysseus hier de Sirenen zingen vanaf de kliffen.
Sorrento is een pittoresk dorpje, één van de eerste toeristenoorden in Italië en bevindt zich op het schiereiland Sorrentina aan de Amalfische rivièra. Met name in de zomermaanden is er veel toerisme. Het heeft een mild en zonnig Mediterraan klimaat en ligt op een tufstenenplateau dat zich enkele tientallen meters boven de zeespiegel verheft. Het plaatsje heeft zowel drukke winkelstraten als rustige, geplaveide straatjes met limoen- en sinaasappelbomen. De heuvels, die zich uitstekend lenen voor wandeltochten, zijn bedekt met olijfbomen en wijngaarden en de culinaire tradities zijn gebaseerd op zeevruchten en lokale producten. Sorrento is een ontmoetingsplaats voor kunstenaars, schrijvers, musici, architecten, filosofen, dichters en religieuze figuren uit de hele wereld. De inwoners van Sorrento zijn vriendelijk en staan bekend om hun gastvrijheid. 

De taalschool is gevestigd in een indrukwekkend historisch gebouw op de kliffen van de Amalfikust met uitzicht op het vissersdorp Marina Grande en bevindt zich op korte loopafstand van het centrum.

Als standaard cursus biedt de taalschool 20 groepslessen per week aan, die eventueel aan te vullen zijn met 5 of 10 privé-lessen. Daarnaast organiseren zij een speciale 50+ cursus en zelfs een kerstcursus!

Naast de taallessen zijn er veel (culturele) activiteiten en excursies naar o.a. de eilanden Capri en Ischia en ‘Pompei by night’. Overige trekpleisters zijn Positano, Amalfi, Ravello, Napels, de majestueuze Griekse tempels in Paestum, de historische Romeinse ruïnes van Pompeï en Herculaneum en natuurlijk ‘s werelds bekendste vulkaan, de Vesuvius.

Onderdak is mogelijk in een gedeeld appartement of gastgezin. Een privé appartement is op aanvraag. Let op: de prijzen van de gedeelde en privé appartementen variëren per seizoen en locatie. Wij informeren je over de exacte prijs na boeking.


Sorrento

Deze stad op het schiereiland Penisola Sorrentina met circa 17.000 inwoners was vroeger één van Italië's eerste toeristenoorden. Geniet op het strand met een ijsje in uw hand van het fantastische uitzicht over zee met de Vesuvius op de achtergrond. Over ijs gesproken, probeer hier de citroensmaak. Naast verfrissend, is deze ijssmaak in de ijssalons van de stad ook erg vers van smaak. Dat is te danken aan aanwezigheid van de citroenplantages in de omgeving.

Deze plaats heeft 17.000 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.850 km.


Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

De docenten waren heel vriendelijk en behulpzaam. Er hing een ongedwongen sfeer, omdat iedereen daar voor zijn plezier zat. Toch werd er ook heel hard gewerkt, want ik heb weer veel bijgeleerd! Er werd voortdurend in het Italiaans les gegeven, maar op een manier, die voor ons goed te volgen was. Ze verwachtten van ons ook dat we in het Italiaans terugpraatten en daar leer je ook heel veel van! Ik verbleef bij een bijzonder aardige vrouw op leeftijd, die ‘s ochtends een heerlijk ontbijtje voor me klaar maakte. Sorrento heeft een prachtige omgeving in de baai van Napels en met zicht op Capri en de Vesuvius! Omdat het voorjaar was, stond ook alles in bloei en was het ook nog niet zo warm.
Anne-Marie Bakker

Sorrento is echt een aanrader, prachtig uitzicht over de baai. Kleine plaats dus alles valt te belopen. De school is heel goed met fantastische leraren. De school is 12 uur per dag open, dus je kunt na de lessen lekker mailen of internetten. Verblijf in een gastgezin is aan te raden want Sorrento is best prijzig als je elke avond uit eten moet. Ik heb een onvergetelijke tijd gehad (2 weken) en kan het iedereen aanbevelen.
Liesbeth Deken

Alweer meer dan een week terug van de taalcursus, maar het goede gevoel blijft in gedachten. Complimenten voor de verzorging en bemiddeling. De school was heel goed, prima leraressen, uitstekende sfeer, goed onderwijs, veel plezier gehad. Een klein klasje met 5 personen. Allemaal "middelbaar". Het logeeradres was een stuk minder, maar we hebben wel veel van onze gastvrouw geleerd door met haar te converseren. Sorrento is een fijne plaats met volop mogelijkheden voor uitstapjes. Ook de school organiseerde verschillende middagen activiteiten. Niets dan lof voor de school en het is ons voornemen in de toekomst op herhalingsoefening te gaan. Nogmaals dank en lof.
Tanja de Vries en Jacqueline Klee

Hartelijk bedankt voor de goede bemiddeling en juiste adviezen over de taalreis naar Sorrento. Het is een leuke school. De leraressen waren super enthousiast met veel pit en Italiaanse passie. De cursisten kwamen uit de hele wereld en waren ook heel gemotiveerd, de sfeer was dan ook prima. De omgeving is ook héél mooi, zoals Pompeï, Amalfikust en Napels
R. Makkink

Heb bewust gekozen voor de locatie Sorrento. Mooie stad en omgeving, Napels, Vesuvius, Amalfi... allemaal erg mooi. Ben 1 week geweest maar de lessen hadden een goede snelheid, leuke docenten. Er werden veel activiteiten georganiseerd en ondanks dat ik er maar 1 week was heb ik een aantal activiteiten bijgewoond. Voor iedereen was er wel iets van zijn/haar gading.
S.T.

Dankzij mijn cursus in Sorrento kon ik in Nederland direct aansluiten in het 2e jaar van een cursus. Oefeningen en lesmethode waren prima en de lessen goed. Prima lerares. Heb voor deze locatie gekozen omdat ik de omgeving graag wilde verkennen.
M. Pouwelse