bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Taalcursus Italiaans in Verona

Idea Verona

Verona - Idea VeronaPrachtige, historische stad, vooral bekend om de opera-uitvoeringen in het Romeinse amfitheater. Hier vind je het huis en het beroemde balkon van Romeo en Julia, het imposante Castelvecchio en de gezellige markt op de Piazza delle Erbe. Een stad met veel cultuur, restaurants, gezellige terrassen en leuke winkelstraten.

Idea Verona is een gezellige school met informele sfeer, gevestigd in het centrum van de stad. De school beschikt over een bar, tuin en terras. Bij de standaard groepsprogramma’s zijn conversatielessen en een excursie inbegrepen. Cultuurlessen kunnen er tegen betaling aan toegevoegd worden. Hierin komen interessante onderwerpen aan bod als Italiaanse kunstgeschiedenis, toeristische geografie, geschiedenis van de Italiaanse opera, zakelijk Italiaans, Italiaanse literatuur, mode & design, Italiaanse media en maatschappij, medisch Italiaans. In de zomer is er ook een speciale cursus voor operazangers (Il Bel Canto).

Verblijf is mogelijk in gedeelde appartementen, in huis bij Italianen of een studio in een appartementenhotel. In de zomer is er ook een studentenresidentie geopend op het terrein van de school.


Verona

Tussen Milaan en Venetië vinden we Verona. Tegenwoordig wonen hier ongeveer 250.000 Italianen en in het verleden woonden Romeo en Julia hier. Shakespeare heeft deze stad van dit verliefde stel nooit bezocht, maar zijn verhaal speelt wel degelijk af in deze stad. Het werpen van een blik op het beroemde balkonnetje is uiteraard een verplichte kost, ook al is deze pas in de vorige eeuw aan het huis bevestigd. Het na uw Italiaanse lessen lezen van de Italiaanse versie van dit beroemde liefdesverhaal op de terrasjes van Verona, is wellicht een leuke en goede manier van Italiaans leren.

Deze plaats heeft 255.313 inwoners.

Afstand tot Utrecht is 1.186 km.


Prijzen/data 2023


Neem gerust contact met ons op voor de prijzen

Ervaringen

Heb een buitengewoon plezierige week gehad in Verona. Ik ben enthousiast over de school, waar de docenten alle studenten kennen en een heel persoonlijke sfeer hangt. Mijn gastgezin was buitengewoon gastvrij en ik heb het erg naar mijn zin gehad.
P.v.d.G.

Lessen waren duidelijk, goed en prettig. Achteraf had ik graag nog wat meer tijd willen hebben voor conversatie. Heb wel veel vooruitgang geboekt met de grammatica, was heel nuttig. Leraren waren erg duidelijk, geduldig en hadden gevoel voor humor. De stad en de omgeving zijn zeer de moeite waard en een ieder aan te bevelen
Bianca van der Kooy

In verband met mijn werk wilde ik snel de taal leren in Italië en dat is zeker gelukt. De lessen waren héél goed. Ook de lesmethodes en de leraren waren heel goed. De buitenschoolse activiteiten (o.a. cultuurhistorie) waren interessant en onderhoudend. De grote leeftijdsverschillen op dat moment waren juist leuk! Onder gelijkgestemden speelt leeftijd geen rol. Ga in september graag terug en een 2e cursus wordt vast een soort 'thuiskomen' in hetzelfde appartementje
G.C.S.

Lessen waren uitstekend! Vlot tempo en zeer levendig. Het interne onderdak was uitstekend en zeker aan te raden voor ouderen, omdat er niet heen en weer gereisd hoeft te worden. Activiteiten waren goed georganiseerd
T. Hofstra

Door goede informatie wist ik precies wat me te wachten stond. Uitstekende lessen en de leraren heel prettig in de omgang. Prachtige stad, ga zeker volgend jaar opnieuw.
H. Molenkamp