bel ons: 070 383 6666
tricolore
Taalcursus in het buitenland

Veelgestelde vragen

Wat doet tricolore? Voor wie/welke niveaus? Cursussen Onderdak Vervoer Verzekeringen Kosten en aanmelden Examens Nuttige tips Vrije dagen Zakelijke- en groepscursussen Referenties

Wat doet tricolore?

Tricolore is niet alleen een website maar heeft veel méér te bieden. Tricolore is een team van enthousiaste taalliefhebbers die graag adviseren bij de keuze van een cursus.

Voor telefonisch advies zijn we iedere werkdag bereikbaar van 9.00 – 17.30 uur. U kunt ons ook via de e-mail bereiken of online een formulier invullen waarbij u advies op maat kunt aanvragen. U krijgt van ons zomogelijk antwoord op de dag dat we uw aanvraag ontvangen!

Trefwoorden: kennis, transparantie, ervaring en eerlijkheid.

Kennis Vrijwel alle scholen op deze site zijn door ons minstens éénmaal bezocht. We kennen de scholen, de mensen die er werken en de stad. We hebben er studenten gesproken, lessen bijgewoond en huisvesting bezocht.

Transparantie De namen van onze partnerscholen worden niet verborgen, maar op onze site genoemd.

Ervaring In 2016 bestaat Tricolore 26 jaar. In die 26 jaar werden meer dan 400 scholen in het buitenland bezocht, gingen meer dan 20.000 cursisten via Tricolore naar het buitenland en gaven daar via enquêtes, kaartjes en telefoontjes hun mening over.

Eerlijkheid Het verbaast iemand wel eens dat we hem/haar afraden naar een bepaalde school te gaan. Soms passen de wensen van een klant namelijk absoluut niet bij de keuze die wordt gemaakt. Dat kan te maken hebben met budget, comfort, leeftijd, lesmethode of onderdakmogelijkheden. We bemoeien ons vaak actief met uw keuze, om teleurstellingen te voorkomen.

Terug naar boven

Voor wie/welke niveaus?

Voor wie zijn jullie cursussen bedoeld? Vaak wordt gedacht dat bij ons alleen jongeren of juist alleen maar ouderen boeken. Niets is minder waar! Onze cursisten komen uit alle groepen en leeftijdsklassen van de bevolking. Studenten, ambtenaren, vutters, actieve vakantiegangers, scholieren, docenten, vrachtwagenchauffeurs, huisvrouwen, artsen, schoolverlaters en hier en daar een verdwaalde beroemdheid. Kortom: onze klantenkring is heel breed.

Waarom hebben jullie zo veel scholen? De ene cursist is de andere niet. Met een breed aanbod kun je meer mensen aan een cursus helpen die echt bij hen past qua leeftijd, data, cursusaanbod en prijs. Voor de standaard groepscursussen geldt meestal de minimum leeftijd 16 of 18 jaar, maar op enkele scholen zijn ook jongeren welkom vanaf 14 jaar. De gemiddelde leeftijd verschilt per school, soms is dat 20 jaar, soms 40 jaar!

Komen er veel Nederlanders? De scholen waarmee we werken zijn allemaal internationaal. Hiermee is zo goed als overal een grote mix van nationaliteiten aanwezig.

Op wat voor niveaus wordt lesgegeven? Alle scholen werken met het Europees Referentiekader, waarin zes niveaus worden onderscheiden. Op de eerste cursusdag wordt een test afgenomen, zodat daarmee het juiste niveau bepaald kan worden. Bij de aanmelding wordt alleen een inschatting van de cursist gevraagd waarbij meestal het volgende lijstje wordt gehanteerd:

opleiding naar niveau A1 – 0. complete beginner opleiding naar niveau A2 – 1. basis kennis opleiding naar niveau B1 – 2. gemiddeld I opleiding naar niveau B2 – 3. gemiddeld II opleiding naar niveau C1 – 4. gevorderd opleiding naar niveau C2 – 5. vergevorderd

Een uitgebreide beschrijving van de niveaus van het Europees Referentiekader kunt u hier bekijken: http://www.erk.nl/leerling/.

Terug naar boven

Cursussen

In welke taal wordt lesgegeven? De lessen worden gegeven in de doeltaal. De docenten op alle scholen hebben een speciale opleiding gevolgd om hun moedertaal aan buitenlanders te onderwijzen volgens de zogenaamde “directe methode”. Ook echte beginners krijgen les zonder tussenkomst van een andere taal. Het effect is voor velen een verrassing!

Hoe lang duurt een cursus en wanneer kan ik terecht? De meeste instellingen geven het hele jaar door les, enkele instituten alleen in de zomermaanden. De cursusduur is meestal vrij, vaak zelfs al vanaf één week. Op onze website geven we slechts een prijs voor 7 verschillende periodes, maar prijzen voor andere periodes kunt u gewoon bij ons opvragen. Als eerste kennismaking met een taal wordt aangeraden een cursus van minimaal twee weken te volgen.

Hoeveel lessen per dag krijg ik? Een gemiddelde cursus heeft vier lessen per dag, vijf dagen per week, van maandag tot en met vrijdag. De intensievere programma’s hebben vaak zes lessen per dag. De meest intensieve cursussen bieden een complete onderdompeling in de taal. Let op: de duur van een les verschilt per school. In de prijstabel bij de beschrijvingen van de cursussen wordt de duur in minuten van een groepsles vermeld. De eerste lesdag wordt door veel scholen gebruikt voor een test en een stadsoriëntatie, waardoor de lessen voor een deel of geheel vervallen.

Hebben jullie ook vakcursussen of iets gecombineerd met sporten? Er zijn veel speciale cursussen. Voor docenten zijn er speciale nascholingscursussen, voor vakmatige taalvaardigheid zijn er cursussen met een zakelijke inslag, bijvoorbeeld commercieel, toeristisch, juridisch taalgebruik. Voor jongeren zijn er speciale programma’s met sportieve activiteiten, vooral in de zomervakantie. Verder zien we de laatste jaren steeds meer creatieve combinaties met kunst, koken en muziek.

Worden er activiteiten georganiseerd buiten de lessen? Vrijwel iedere school heeft een activiteitenprogramma. Dat kan bestaan uit serieuzere zaken als lezingen, filmvertoningen en culturele bezoekjes, maar ook uit gezamenlijke maaltijden, feesten, internationale avonden en sportieve ontmoetingen. Vaak worden in het weekend dagexcursies aangeboden.

Terug naar boven

Onderdak

Hoe wordt onderdak geregeld? U kunt natuurlijk zelf onderdak regelen, maar u kunt ook profiteren van de verschillende onderdak mogelijkheden die de scholen bieden. Per land zijn er wel een paar verschillen.

In Spanje heeft bijna iedere school gedeelde appartementen, een woonvorm met meerdere cursisten van de school in één appartement, met gezamenlijk gebruik van keuken en sanitair.

In Italië is vaak de keuze tussen een gedeeld appartement of een kamer bij Italianen met gebruik van keuken.

In alle landen zijn studentenresidenties, aparthotels, studio’s en natuurlijk gastgezinnen voor jong en oud. Een gastgezin kan bijvoorbeeld bestaan uit een alleenstaande vrouw, een ouder koppel waarvan de kinderen uit huis zijn, een werkend stel, of een gezin met kinderen. Het is dus niet altijd een ‘standaard’ gezin zoals je gewend bent in Nederland!

De keuze heeft te maken met het beschikbare budget, de leeftijd en de instelling van de cursist. Tricolore kan hierbij adviseren.

Meestal is de aankomst op een zondag en het vertrek op een zaterdag.

Terug naar boven

Vervoer

Tricolore kan een vlucht voor u boeken. Wij hebben echter geen speciale prijsafspraken met luchtvaartmaatschappijen en ook geen eigen reserveringssysteem. In overleg met u boeken wij een vlucht tegen de dan geldende prijzen, met vermeerdering van € 25,- administratiekosten.

Voor vluchten zijn er o.a. de volgende websites: www.airtraffic.eu, www.vliegwinkel.nl , www.transavia.com , www.klm.com , www.airfrance.nl, http://www.iberia.com, www.alitalia.it, www.easyjet.com , www.ryan-air.com, www.vueling.com en www.airberlin.com.

Voor uitgebreide informatie over services en transport vanaf diverse luchthavens kijk op www.airportdesk.nl.

Voor treinreizen kunt u kijken op: www.ns.nl, www.ter-sncf.com, www.tgv-europe.nl, www.renfe.es en www.trenitalia.it.

Wilt u met de bus naar het buitenland reizen, kijkt u dan eens op www.eurolines.nl.

En natuurlijk kunt u ook gewoon uw reisbureau raadplegen.

Terug naar boven

Verzekeringen

Annuleringsverzekering. Tricolore is assurantietussenpersoon voor de Europeesche Verzekeringen. De premie voor de annuleringsverzekering bedraagt 5,5% van de reissom, vermeerderd met 21% assurantiebelasting + € 3,50 poliskosten. Deze verzekering moet direct bij boeking van de cursus worden opgegeven.

Reisverzekering Tricolore is assurantietussenpersoon voor de Europeesche Verzekeringen. Het is belangrijk goed verzekerd op reis te gaan. U kunt bij uw aanmelding direct een reisverzekering bij Tricolore afsluiten en u kunt daarbij kiezen tussen 2 mogelijkheden.

1. U gaat een cursus doen tussen 1 week en 3 maanden (90 dagen): de kortlopende reisverzekering.
2. U gaat vaker op reis en wilt direct een doorlopende reisverzekering afsluiten.

Terug naar boven

Kosten en aanmelden

Iets over de prijslijsten Prijzen van de cursussen vindt u door de taal, land, stad en vervolgens het instituut te kiezen in het ‘zoek een taalschool’ menu aan de linker zijde op de website en vervolgens op het rode tabblad genaamd ‘prijzen/data’ te klikken. Tevens vindt u het volledige aanbod per taal door te klikken op ‘alle cursussen’ in het linker menu.

We hebben van de meest gangbare programma’s en onderdakmogelijkheden de prijzen vermeld, voor slechts een selectief aantal weken! Als u de prijs wilt weten van bijvoorbeeld 5 weken of een ander aantal dat niet genoemd wordt, neem dan contact met ons op! De lesprijs en de onderdakprijs zijn bij elkaar opgeteld. U kunt de cursus ook zonder accommodatie boeken.
Vindt u niet wat u zoekt? Bel ons dan even!

De op deze site genoemde prijzen zijn gebaseerd op de prijzen die ons door de scholen zijn doorgegeven op het moment van verwerking op deze site. In geval van verschil met de originele prijslijst van de school, wordt de prijs van de school gehanteerd.

Alle prijzen zijn per persoon, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Hoe moet ik mij aanmelden? Op deze website vindt u een aanmeldingsformulier bij de korte beschrijving van het instituut van uw keuze of u kunt op de prijs klikken die hoort bij de cursus en eventueel accommodatie van uw voorkeur. U kunt ons ook even bellen natuurlijk.

Wat is de rol van tricolore als ik mijn keuze al heb gemaakt? Door in te schrijven voor een cursus via tricolore heeft u een aanspreekpunt en vraagbaak in Nederland vóór, tijdens en na afloop van de cursus. Dus ook als u tijdens uw cursus problemen tegenkomt in bijvoorbeeld uw huisvesting, en u komt er zelf samen met de school niet uit, dan kunnen wij voor u bemiddelen. Deze bemiddeling is GRATIS!

Geeft tricolore ook kortingen? Op onze website noemen we de prijzen zoals ze vermeld staan in de prijslijsten van de instituten zelf. Een eventuele korting die een school geeft, komt ten goede aan de cursist.

Is het lesmateriaal inbegrepen in de prijs? Bij veel scholen wel. Vaak krijg je een boek te leen of wordt met kopieën gewerkt. Bij een enkele school moeten ter plekke één of meer boeken worden aangeschaft, afhankelijk van de tijdsduur van de cursus. Prijzen variëren tussen € 10 en € 50 per niveau.

Hoe lang van tevoren moet ik betalen? Zodra de cursus bevestigd is door de school, stuurt Tricolore een rekening voor het totale bedrag. Hiervan moet 10% direct worden betaald, het restant uiterlijk 6 weken voor vertrek. Bij boekingen binnen 6 weken voor vertrek moet het totale bedrag ineens worden voldaan.

Hoe snel moet ik zijn met aanmelden? Het beste is om niet te wachten tot het laatste moment. Vooral in de drukke zomermaanden zitten cursussen soms snel vol. Maar in het algemeen is aanmelding vlak voor de start van een cursus nog mogelijk, dankzij de vele goede contacten die Tricolore met de scholen onderhoudt. Voor deze last-minute boekingen worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Als ik eenmaal geboekt heb, kan ik dan nog dingen wijzigen? Tricolore rekent voor een wijziging tot 6 weken voor vertrek € 22, behalve als het gaat om een uitbreiding, zoals bijvoorbeeld een week extra of een intensiever programma. Bij een wijziging binnen 6 weken voor vertrek wordt € 33 in rekening gebracht. Sommige scholen rekenen bovendien ook wijzigingskosten! Wijziging naar een ander instituut zou een annulering betekenen van de eerste aanmelding. In dat geval worden ook de eventuele annuleringskosten van dit instituut in rekening gebracht. Kijk verder ook op de algemene voorwaarden van Tricolore.

Terug naar boven

Examens

Op alle scholen worden certificaten verstrekt van de school zelf. Op veel instituten zijn er ook allerlei internationaal bekende en erkende diploma’s te behalen van de universiteiten, de staat en de Kamers van Koophandel in de diverse landen, en in Frankrijk bijvoorbeeld ook van de Alliance Française. Hieronder noemen we de meest voorkomende examens.

Examens DELF en DALF voor Frans Diplôme d’Etudes de Langue Française en Diplôme Approfondi de Langue Française: twee staatsdiploma’s in de Franse taal.

Inmiddels lopen de examens volgens het Europees Referentiekader:

DELF 1er degré: A1 en A2 DELF 2ème degré: B1 en B2 DALF: C1 en C2

Test de Connaissance du Français (T.C.F.) In Frankrijk zijn er veel examendata, verspreid over het hele jaar. De examens worden overigens ook in Nederland afgenomen.

DELE-examens voor Spaans Diploma de Español como Lengua Extranjera, een staatsdiploma Spaans. Inmiddels lopen de examens volgens het Europees Referentiekader:

A1, A2, B1 (Inicial), B2 (Intermedio), C1 en C2 (Superior).

De examens worden in Spanje afgenomen in mei, augustus en november. In Nederland in mei en november.

Examens in Italië De concurrentie tussen de steden Florence, Siena en Perugia heeft geleid tot drie verschillende diploma-stelsels:

ALTE uit Perugia: CELI 1 t/m 5 AIL uit Florence: DELI, DILI, DALI en DALC CILS uit Siena: CILS 1 t/m 6

Terug naar boven

Nuttige tips

Comenius-nascholing voor docenten Waarom niet één of meer weken voor nascholing naar Frankrijk, Spanje of Italië met een beurs van gemiddeld € 1500? Deze zogenaamde Comenius Nascholing beurs (onderdeel van het EU-programma Lifelong learning) is er voor cursus, onderdak, eten en reiskosten voor leerkrachten. Aanvraagformulieren en meer informatie bij het Europees Platform internationaliseren in basis- en voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs die in het afgelopen jaar geen gebruik hebben gemaakt van deze beurs. Aanvraagformulieren en meer informatie bij het Europees Platform – internationaliseren in onderwijs, Postbus 1007, 2001 BA Haarlem, tel. (023) 5531150, email: comenius@epf.nl. Let op de deadlines! Het informatiepakket is te downloaden via http://www.europeesplatform.nl/.

Per jaar kunnen ca. 500 leraren Frans/Spaans/Italiaans een dergelijke beurs krijgen. Tricolore helpt u graag met het vinden van een in het kader van deze beurs erkende cursus.

Terug naar boven

Vrije dagen

De meeste instituten sluiten op feest- en gedenkdagen en geven daarvoor geen compensatie. Er zijn slechts enkele scholen die de gemiste uren inhalen of financieel compenseren. Belt u ons zo nodig even zodat we dat voor u nagaan. In Spanje zijn er bovendien veel lokale feestdagen en als een feestdag op zondag valt wordt deze dikwijls naar de maandag verschoven. Ook wordt er in het begin van een jaar nog wel eens een lokale feestdag gewijzigd, Tricolore is afhankelijk van de scholen voor het verkrijgen van deze informatie. Alle ons bekende feestdagen worden vermeld bij de desbetreffende scholenbeschrijvingen, onder de startdata. Hier vindt u ook de laatste lesdag in het jaar vermeld waar u uit kunt afleiden of de school tussen Kerstmis en Nieuwjaar geopend is of niet.

Terug naar boven

Zakelijke- en groepscursussen

Tricolore Intensief Taalcursussen op maat voor beroep of bedrijf.

We hebben in ons werk vaak vreemde talen nodig. Dan volstaat niet meer het vakantie-Frans of televisie-Engels waarmee we ons meestal wel weten te redden in onze vrije tijd; er staat méér op het spel.

Speciaal voor de zakelijke markt hebben we Tricolore Intensief ontwikkeld, intensieve cursussen op maat gemaakt met lessen in kleine groepjes, privé-lessen of een combinatie van beide. De groepslessen zijn geschikt om aan algemene taalvaardigheid te werken, in de privé-lessen kunt u werken aan meer specifieke en specialistische aspecten die met uw beroep te maken hebben. U kunt kiezen voor een werkweek, maar ook voor slechts enkele dagen of zelfs een weekend.

U kunt bij ons terecht voor Frans, Engels, Spaans en Italiaans

De plaatsen waar wij ons intensief programma aanbieden zijn o.a. Parijs, Londen, Madrid en Rome. Zoekt u meer de rust van een kleine plaats of hebt u zelf een bepaalde voorkeur, dan hebben we een keur van alternatieven voor u.

Werkwijze We houden eerst een kort oriënterend gesprek met u, telefonisch. Daarin wordt uw taalbehoefte gedefinieerd, uw niveau gevraagd en uw verdere wensen met betrekking tot de periode en de intensiteit van de cursus. Tevens praten we dan over de huisvesting.

Vervolgens ontvangt u van ons een offerte. Deze offerte kunt u bij uw werkgever overleggen als deze de cursus voor u betaalt. Uiteraard bent u welkom om eerst nog eens met ons te bellen om de offerte verder te bespreken of dingen te laten aanpassen.

Na het ontvangen van uw definitieve opdracht boeken wij het cursusarrangement voor u. Vervolgens ontvangt u van ons verdere informatie en een factuur. Als de factuur naar uw werkgever gestuurd moet worden, dient ook de opdracht van de werkgever te komen.

Groepen Steeds vaker bereiken ons verzoeken van scholen of privé-instellingen om voor een groep een cursusaanbieding te doen. Voor een groep gelden natuurlijk andere prijzen dan voor individuele boekingen.

Belangstelling? Belt u dan eens voor overleg.

Terug naar boven

Referenties

Franse Ambassade in Den Haag Maison Descartes in Amsterdam Frans Cultureel Centrum in Groningen Maison de la France (Frans Verkeersbureau) in Amsterdam Alliance Française des Pays-Bas èn … vele duizenden ex-cursisten

Terug naar boven